Skocz do zawartości

Zdjęcie

UNITRA WS-318


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 moloo

moloo

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 09 lipiec 2019 - 06:46

Cześć,

 

Jestem tu nowy i od razu problem. Przeszukałem forum, ale nie mogę nic znaleźć,

 

"Zdobyłem" wzmacniacz UNITRA WS-318 i chciałem podpiąć do niego gramofon - również Unitra.

 

Podpiąłem na pałę - na gniazdo DIN do gniazda magnetofonu - grało. Ale chciałem popróbować czy to dobre wejście, ściągnąłem instrukcję - z tego forum - i zgodnie z nią wpiąłem na wejściu DIN do gniazda gramofonu.

 

Coś strzeliło w kolumnach - jakby nagle głośniejszy dźwięk i nie gra nic - zarówno na tym gnieździe jak i na poprzednim na którym grało. Nic nie śmierdzi - jakby się jakiś układ przepalił.

 

Kolumny przepiąłem do innego sprzętu, żeby sprawdzić czy grają - działają.

 

Macie jakiś pomysł co się stało ?

 

Wzmacniacz działa, bezpiecznik wg mnie jest ok, choć nie widzę w nim standardowego drucika w środku, ale chyba jakby był przepalony to by się wzmacniacz nie włączał, a się włącza.

 

Ktoś coś pomoże, jakiś pomysł - co zrobić. 

Dzięki za wszelką pomoc.

 

Znalazłem tylko 1 bezpiecznik, a w instrukcji jest opis, że są 4 - gdzie ?

 

Rafał


Użytkownik moloo edytował ten post 09 lipiec 2019 - 06:49

  • 0

#2 olaf

olaf

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 11 lipiec 2019 - 12:59

Są 4. Jeden sieciowy dostepny z zewnatrz,jesli sprawny to wzmacniacz sie załącza. pozostałe 3 na płycie głównej wewnatrz, jeden przez stabilizator zasila obwody przedwzmacniacza i dwa po jednym na kanał na wyjściu na gniazda głośnikowe. I one najpewniej strzeliły przy przesterze. Zeby sie upewnić podłącz słuchawki , jeśli końcówki mocy sprawne i tylko bezpieczniki poleciały to usłyszysz słuchawki,wyjście na nie jest sprzed tych bezpieczników. I oczywiście podłącz sygnał do tego pierwszego gniazda do prób.


  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych